Home / bahasa jawa / Lengkap – 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

Lengkap – 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru – Hai adik adik, bagaimana kabarnya? Sehat kan? Kakak juga sehat Alhamdulillah, oiya pada kesempatan kali ini kakak ingin berbagi beberapa soal tentang Bahasa Jawa sebanyak 50 soal yang siap dijadikan sebagai bahan latihan, soal ini sudah kakak susun dalam bentuk pilihan ganda dan essay beserta dengan kunci jawaban. Sehingga memudahkan adik adik dalam mengerjakannya.

     oiya pada kesempatan kali ini kakak ingin berbagi beberapa soal tentang Bahasa Jawa seban Lengkap - 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

    Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI

    50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru – Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI  Semester 2.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

    Berikut bospedia memberikan Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI

    PETUNJUK UMUM
    1. Tulis namamu di sudut kanan atas
    2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
    3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
    4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

    A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

    Wacanen kanthi permati !

    Raden Werkudara

    Raden Werkudara kuwi panenggake Pandhawa. Raden Werkudara kuwi satriya Jodhipati. Dedege Werkudara gagah gedhe dhuwur. Kalebu swarane uga gedhe jumleger. Apa maneh yen pinuju nesu, swarane kaya-kaya njugrukake gunung.
    Nanging watake satriya pinunjul banget. Raden Werkudara ora seneng umuk, ora goroh, tur ora nate pamer kekuwatane. Kamangka Raden Werkudara kuwi sekti mandraguna. Wesi gligen wae bisa ditoklek nganggo tangane.
    Raden Werkudara uga duwe kuku kang ampuh banget. Kukune mau bisa kanggo nyuwek-nyuwek cangkeme macan sing galak. Kukune Werkudara sing ampuh kuwi jenenge kuku pancanaka.
    Sanajan nduweni kekuwatan kang linuwih satriya perkasa iki ora nduweni sifat kang gumedhe. Dheweke malah dhemen tetulung marang wong liya.

    1. Sapa panenggake Pandhawa kuwi ?
    a. Raden Janaka
    b. Raden
    c. Raden Puntadewa
    d. Raden Nakula

    2. Apa piandele Raden Werkudara kang tumemplek ana awake ?
    a. Pancasana
    b. Panah Pasopati
    c. Wesi Gligen
    d. Kuku Pancanaka

    3. Ing ngendi kasatriyane Raden Werkudara ?
    a. Mandakara
    b. Pringgondani
    c. Jodhipati
    d. Madukara

    4. Sapa ngerti ana sing duwe masalah, contone ora bisa mbayar iuran, bisa mbantu bareng-bareng.
    Dasanamane iuran yaiku ….
    a. Urunan
    b. Lunas
    c. nyicil
    d. sekolah

    Baca Juga:   Lengkap - 35+ Contoh Soal UTS BIOLOGI Kelas 12 SMA/MA Semester Ganjil Terbaru

    5. Dadi bocah kuwi aja sok seneng goroh.
    Dasanamane tembung goroh yaiku ….
    a. dolanan
    b. tegese
    c. gumedhe
    d. ngapusi

    6. Nastiti lan Ajeng dadi sahabat pena.
    Tembung kang kacithak miring tegese ….
    a. Kekancan kanthi piranti pena
    b. Kekancan kanthi kirim-kiriman layang
    c. Kekancan kang diwiwiti kanthi nyilih pena
    d. Kekancan kang ora ngerti namane

    7. Bowo sregep sinau, nanging adhine ….
    Tembung sregep kosok baline ….
    a. kesed
    b. pinter
    c. bodho
    d. enthengan

    8. Sekolahane Budi adoh, dene Bowo sekolahe ….
    a. jero
    b. tebih
    c. cedhak
    d. amba

    9. Biyen urip rekasa, saiki anake wis urip ….
    a. cilaka
    b. asor
    c. cilik
    d. kepenak

    10. Tahu lan tempe ngandhung zat gizi kang arane ….
    a. vitamin
    b. protein
    c. mineral
    d. karbohidrat

    11. Rina …Bu Guru nabung
    a. didhawuhi
    b. dikongkon
    c. dipeksa
    d. ditimbali

    12. Bareng disiram lan dirabuk, tandurane dadi ijo ….
    a. koyo-koyo
    b. riyo-riyo
    c. royo-royo
    d. pucet

    13. Bapak lan Ibu mirsani lelomban ing Pantai Marina.
    Tembung mirsani basa ngokone ….
    a. giyaran
    b. weruh
    c. nonton
    d. maca

    14. Bu Lik lunga pasar numpak pit motor.
    Ukara ing dhuwur basa kramane ….
    a. Bu Lik tindak peken nitih sepedha motor
    b. Bu Lik tindak peken numpak sepedha motor
    c. Bu Lik pasar nitih sepedha motor
    d. Bu Lik peken nitih pit motor

    15. Wong kang pegaweane nglakokake sepur diarani ….
    a. dalang
    b. masinis
    c. kusir
    d. pilot

    16. Kembang krambil arane ….
    a. jantung
    b. mayang
    c. manggar
    d. karuk

    17. Rajalele iku jenenge ….
    a. pari
    b. kentang
    c. gedhang
    d. kewan

    18.

    Gambar wayang sisih kiwa iki arane ….
    a. Semar
    b. Bagong
    c. Petruk
    d. Gareng

    19. Maskumambang, Pucung, Mijil, Sinom iku kalebu tembang ….
    a. dolanan
    b. macapat
    c. gedhe
    d. tengahan

    20.

    Tulisan Jawa ing ndhuwur yen ditulis latin yaiku ….
    a. Sutarma gawe tahu
    b. Sutarna gawe cucur
    c. Sutarna gawe sumur
    d. Sutarma gawe bubur

    21. Toro mepe kasur
    Ukara ing dhuwur yen ditulis aksara jawa yaiku ….

    22. Rodhane saka wesi, mlakune ing wesi, papan sing kanggo mandhegarane stasiun.
    Tetumpakan iki arane ….
    a. becak
    b. oplet
    c. bis
    d. sepur

    23. … sing didhawuhi ngawa buku ?
    a. apa
    b. ya gene
    c. sapa
    d. ngapa

    Baca Juga:   Lengkap - 20+ Contoh Soal Essay Biologi Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

    24. Nyelengi luwih aman ana ing ….
    a. bank
    b. celengan
    c. dhompet
    d. ngisor kasur

    25. Gamelan sing olehe ngunekake dipethik jenenge ….
    a. kendhang
    b. siter
    c. saron
    d. gong

    26. Pak Lik aturana … wedang kopi
    a. ngombe
    b. ngunjuk
    c. dhahar
    d. maem

    27. Bengawan Solo, Serayu, Lukulo iku arane ….
    a. segara
    b. gunung
    c. kutha
    d. kali

    28. Saron dituduhake ing gambar ….

    29. Tembung sing oleh seselan um mapan ing ukara ….
    a. Mustika melu tuku buku
    b. Mardi mangan sate pitu
    c. Murni mlaku-mlaku
    d. Sapa sing gumuyu mau ?

    30. Bu Rahayu : “ Hallo, meniko sinten ?”
    Ani  : “ Kulo Ani, bu “
    Bu Rahayu : “ Ana apa, An ?”
    Ani   : “ Kapurih matur, ibu mboten saged tindak arisan amarga gerah waja.”
    Pacelathon ing dhuwur iku dumadi ing ….
    a. layang
    b. dalan
    c. kantor
    d. telepon

    31.

    Tulisen jawa ing dhuwur unine ….
    a. Parta tuku srabi
    b. Tana tuku srabi
    c. Partana tuku srabi
    d. Sartana tuku srabi

    32. Wong sing nglakokakelan crita wayang diarani ….
    a. sungging
    b. sinden
    c. niyaga
    d. dhalang

    33. Arum : Dita, kowe oleh ulem apa ora ?
    Dita   : Ulem saka sapa ?
    Arum  : ….
    Ukara kanggo ganepi pacelathon ing dhuwur yaiku ….
    a. Dita oleh ulem
    b. Aku arep ngadho
    c. Ngesuk Minggu
    d. Nining arep ulang tahun

    34. Bapak wis kondur saka Bandhung
    Kondurbasangokoneyaiku ….
    a. mulih
    b. lunga
    c. manggon
    d. omahe

    35.

    Gambar wayanging sisih kiwa iki jenenge ….
    a. Arjuna
    b. Werkudara
    c. Nakula
    d. Puntadewa

    II. Isenana ceceg-ceceg ing ngisor iki kanthi jawaban sing bener !
    36. Dhasar bocahe landhep, diterangake sedhela wae wis mudheng.
    Tegese tembung landhep, yaiku ….
    37. Mau kowe turu, saiki wis ….
    38. Nastiti nulis layang kanggo Ajeng, Jejere ….
    39. Pak Tani maculi sawah. Wasesane ….
    40. Yen ngirim surat kudu ditempeli … piranti kanggo ongkose
    41. Pite (tuntun) jalaran bane nggembos.
    Tembung jero kurung sing bener yaiku ….
    42. Godhong pari jenenge ….
    43.  Sampur piranti kanggo ….
    44.  Jala, jaring, seser, iku piranti kanggo ….
    45.  Nandur pari sing ditandur kuwi ….

    III. Wangsulana pitakon-pitakon ing ngisor iki kanthi bener !
     46.  Aranana kanthi urut lan tulisen jenenge kadang Pandhawa !
     47.  Gawea ukara pitakon nganggo tembung “Kemah” !
     48.  Tulisen nganggo aksara Jawa “ Bu Sarwono kesah saking bogor” !
     49.  Kepriye basa kramane ukara ing ngisor iki !
       Dina iki aku nampa rapot lan aku munggah.
     50.  Nyervisake – Pak Dhe – ing – Darto – mobil – bengkel.
       Tembung-tembung ing dhuwur dadekna ukara sing becik !

    Baca Juga:   Lengkap - 25+ Contoh Soal UTS IPS Kelas 7 SMP/MTs Senester Genap Terbaru

    KUNCI JAWABAN UAS 2018/2019
    Mata Pelajaran : BahasaJawa
    Kelas/Semester : IV (Empat)/ 1

    I. 1. B  6. B  11. A  16. C  21. A  26. B
     2. D  7. A  12. C  17. A  22. D  27. D
     3. C  8. C  13. C  18. A  23. C  28. A
     4. A  9. D  14. A  19. B  24. A  29. D
     5. D  10. B  15. B  20. C  25. B  30. D

    31. C
    32. D
    33. D
    34. A
    35. B

    II. 36. Pinter
     37. Tangi
     38. Nastiti
     39. Maculi
     40. Prangko
     41. Dituntun
     42. Damen
     43. Nari
     44. Nggolet iwak
     45. Winihe

    III. 46. Prabu Puntadewa, Raden Werkudara, Raden Arjuna, Nakula, Sadewa,
     47. Kebijaksanaan Guru
     48.
     49. Dinten niki kulo nampi rapot lan kulo minggah
     50. Pak Dhe Darto nyervisake mobil ing bengkel

    Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

     oiya pada kesempatan kali ini kakak ingin berbagi beberapa soal tentang Bahasa Jawa seban Lengkap - 50+ Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 4 SD/MI   File ini dalam Bentuk .doc File Size 42Kb

    Diupload oleh www.bospedia.com

    Baca juga yang sejenis

      Pencarian yang paling banyak dicari
      • soal bahasa jawa kelas 4 kurikulum 2013
      • materi bahasa jawa kelas 4 sd 2017
      • soal bahasa jawa kelas 4 semester 2 pdf
      • materi bahasa jawa kelas 4 semester 2
      • soal uts bahasa jawa kelas 4 semester 2 kurikulum 2013
      • kunci jawaban bahasa jawa kelas 4 semester 1
      • soal uts bahasa jawa kelas 4 semester 1 kurikulum 2013 dan kunci jawaban
      • soal ukk kelas 4 bahasa jawa 2017
      •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022

      About adminkoepas

      Check Also

      Pengertian Bioteknologi, Manfaat, Jenis – Jenis Bioteknologi dan Contoh bioteknologi

      Berbicara mengenai bioteknologi, maka tidak akan terlepas dari teknologi yang digunakan dalam aktivitas agroindustri. Ya, …