Home / bahasa inggris / Lengkap – 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru

Lengkap – 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru

50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A – Halo adik adik yang baik, bagaimana kabarnya? semoga selalu sehat ya. nah pada kesempatan kali ini kakak ingin berbagi beberapa soal latihan UN dan UNBK untuk mata pelajaran Bahasa Inggris yang disusun khusus untuk adik adik kelas 12 SMK, Soal yang kakak berikan ini sudah termasuk dengan kunci jawabannya. Berdasarkan soal Pilihan ganda jadi kakak hanya memberika jawaban full di link download.

 Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Lengkap - 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru
50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru

Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A

50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A – Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

Berikut bospedia memberikan Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A

PETUNJUK UMUM
1. Tulis namamu di sudut kanan atas
2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

PETUNJUK KHUSUS
1. Jumlah soal sebanyak 50 butir yang terdiri dari 15 soal listening test dan 35 soal written test.
2. Pilihlah salah satu jawaban yang paling tepat dengan menghitamkan pada salah satu huruf a, b, c, atau d di Lembar Jawaban.
3. Untuk membetulkan jawaban, hapuslah dengan karet penghapus sampai bersih, kemudian hitamkan jawaban yang benar

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

A. LISTENING SECTION

In this section of the test you will have the chance to show how well you understand spoken English.
There are four parts to this section with special directions for each part.

PART I. Directions: There are three items in this part. For each item, you will see a picture on your test paper and you will hear four short statements. The statements will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. When you hear the four statements, look at the picture on your test paper and choose the statement that best describes what you see in the picture. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

PART II. Directions: There are four items in this part of the test. For each item, you will hear a question or statement spoken in English followed by three responses, also spoken in English. They will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. You are to choose the best response to each question or statement and mark it on your answer sheet.

The best response to the question, “Would you like a seat in the front row?” is choice (C), “Sure. That would be better.” Therefore you should mark (C) on your answer sheet.Now let’s begin with question number four (4) on your test paper.

4. Mark your answer on your answer sheet

5. Mark your answer on your answer sheet

6. Mark your answer on your answer sheet

7. Mark your answer on your answer sheet

PART III. Directions: There are four items in this part of the test. For each item you will hear a short conversation between two people. You will hear the conversations TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand what the speakers say. On your test paper, you will read a question about each conversation. The question will be followed by four answers. You are to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.Now, let’s begin with the question number eight (8) on your test paper.

8. What did the man do to the woman?
A. Tell director about her new audition.
B. Suggest her to try any opportunities.
C. Tell her about the new movie.
D. Ask her to join the audition.

9. What did Leon Uris do?
A. He was spy.
B. He was bullfighter.
C. He wrote about bullfighting.
D. He wrote an adventure novel.

10. The relationship between the speakers is that they are … .
A. Students
B. Principals
C. Colleagues
D. Job seekers

11. What will the people probably do next?
A. Postpone their plans.
B. Arrange time to meet.
C. Travel by themselves.
D. Meet some other friends.

PART IV. Directions: In this part of the test you will hear two short talks. Each will be spoken TWICE. They will not be printed on your test paper, so you must listen carefully to understand and remember what is said. On your test paper, you will read two or more questions about each short talk. Each question will be followed by four answers. You have to choose the best answer to each question and mark it on your answer sheet.

Now let’s begin with the following short talk.
12. Who is the speaker?
A. The employees.
B. The jacksons.
C. The customer.
D. The manager.

13. Why does the company use a lighter paper?
A. To reduce the costs.
B. To suggest the customers.
C. To direct them to Monica.
D. To spend much on supplies.

14. The talk is about … in a manufacture.
A. the late shift
B. missing materials
C. a problem solving
D. a supervisor assistant

15. What should the workers do before they begin their shift?
A. Tell your supervisor.
B. Check the inventory.
C. Solve the problems.
D. Order the materials.

Baca Juga:   Lengkap - 25+ Contoh Soal UTS PKn kelas 2 SD/MI dan Kunci Jawaban

B. READING SECTION

In this part of the test you will have the chance to show how well you understand written English.

There are four parts to this section, with special directions for each part.

PART V. Directions: From questions 16 – 25, four clauses/sentences, marked (A), (B), (C), or (D), are given beneath each incomplete dialog. Choose the one clause/sentence that best completes the dialog. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

16. Fizha : I need to finish this product proposal today and I have to catch a train at 5:15.
Alisha : … .
Fizha : That’s very kind of you.
A. I am sure you can finish it soon.
B. I don’t think I can help you.
C. Can I give you my hand?
D. Can you help me?

17. Melati : What do you usually do during the day ?
Dika : I start working at sevenA.M and finish it at seven P.M. Usually, ….
Melati : You are asales, aren’t you?
Dika : Absolutely right.
A. I meet my siblings for a discussion
B. I help the customers to complain
C. I sellall the declined products
D. I market the products

18. Adzkia : I need to find a lot of sources for my script. Do you have any recommendation?
Adna : … And I think it is easy to do and ofcourse you need reference books.
A. Do you have a calculator?
B. The script is not so difficult.
C. You can help me find it soon.
D. Have you browsedthe internet?

19.  Firda : What do you think is the best way for us to get to the conference?
Baiza : We take the train. We could get some work done on the way.
Firda : … That is the best plan, I think.
A. I am not sure
B. I don’t think so
C. I couldn’t agree more
D. I have no idea about it

20. Ibal : Ilham, are you going to be in your office Thursday morning?If you are not, could I work
there? …
Ilham : You are in luck, Ibal. I’ll be out until Friday.
A. I can accompany you all day.
B. My office is being painted.
C. I left my key there.
D. I will be off.

21. Supervisor : We are going to have the sales meeting this afternoon. .., please.
Shinta : Of course, sir. I still need the sales manager’s signature.
Supervisor : Do it right away. We don’t have much time.
A. Finish the meeting result
B. Get the report ready
C. Sign the report
D. Send it to me

22. Aleesha : Have you made any vacation plans?
Mika : Yes. … .
A. I’m going to go snorkling
B. I was in London last month
C. I went to Dieng with my friends
D. I have been to Raja Ampat in Papua

23. Memet : What is Mr. Tito doing ?
Icut : … .
Memet : Really ? Is he leaving now ?
Icut : Yes.
A. He’s going to work the whole day
B. He’s painting a beautiful view
C. He’s preparing his luggage
D. He’s baking some bread

24. Gatot : Your math score was so good in the final test. Did you make any preparation?
Lutfi : … and I understoodall the item tests.
A. I joined education exhibition last week
B. I alwaysrevised math’s problem after school
C. My brotherwas good in solving the problem
D. My teacher gave extra lessons to other school

25. Ikrami : Which sport do you prefer, Fathir?
Fathir : … I always do it every week.
A. I enjoy doing it.
B. I am keen on riding horses.
C. I like reading sports magazine.
D. I’m interested in writing about it.

PART VI. Directions: Questions 26 – 31 are based on a selection of text dialogs. Choose the one best answer, (A), (B), (C), or (D), to each question. Answer all the questions following each text dialog on the basis of what is stated or implied in the selection. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

Questions 26 – 28 are based on the following text dialog.

Bunga : Dinda, do you have something to do this evening? If you are free, can youaccompany me to go to Fia’s house? I want to borrow her science book.
Dinda : Ok. What time do you pick me up?
Bunga : About 6.30. Inform me as soon aspossible.

26. Who are Bunga and Dinda?
A. Siblings
B. Classmates
C. Colleagues
D. Bookkeepers

27. Based on the dialog, Bunga shows her request by asking Dinda … .
A. to borrow Fia’s book
B. that she will pick her up
C. whether she is free this evening
D. to accompany her to Fia’s house

28. “Inform me as soon as possible.” (last sentence)
It means that Dinda has to contact Bunga … after she makes the decision.
A. carefully
B. directly
C. exactly
D. surely

Questions 29 – 31 are based on the following text dialog.

Wiena : Does the hotel offer a courtesyshuttle from the airport?
Alisha : Yes, we do. Pick-up is from the Arrivals at Terminal 1.
Wiena : Could you reserve us three places? Our flight gets in at 2 p.m
Alisha : There is no need for that. There’s plenty of room on board, and our service runs every 20 minutes.

29. What is the purpose of the dialog?
A. To inform about the flight reservation
B. To tell when the flight gets in
C. To check the pick-up service
D. To provide the flight service

30. Based on the dialog, What will hotel officer do to Wiena?
A. Arrive early to welcome her
B. Pick her up at Terminal 1
C. Reserve three places
D. Run in 20 minutes

31. The underlined word in the dialog can be replaced by … .
A. reserved
B. polite
C. free
D. full

PART VII. Directions: Questions 32 – 46 are based on a selection of reading materials, such as notices, letters, forms, articles, advertisements, etc. Choose the one best answer, (A), (B), (C), or (D), to each question. Answer all the questions following each reading selection on the basis of what is stated or implied in the selection. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

Baca Juga:   Full Text - Skripsi Teknik Informatika DIGITAL SIGNATURE & SUBLIMINAL CHANNEL DENGAN METODE ONG-SCHNORR-SHAMIR

Questions 32 – 34 are based on the following text.

UNESCO Beirut office launched a Media training programme for youth NGOs to enhance their communication skills, through enabling them to build media relations, increase their capacity to produce media material, push their news through national and international channels, and efficiently monitor this process.

Mr. George Awad, UNESCO Communication & Information programme officer, talked about the programme, its stages, benefits and the commitments needed from each NGO. This was followed by a brief on each NGO current communication status, which was lead by Ms. Nada Hamzeh, UNESCO consultant.

The second session was a panel discussion with Mr. Sam Menassa, General Manager of Radio Voice of Lebanon and Mr. Ghassan Hajjar, managing editor at Annahar Newspaper. The two guests shared their perspective on “Understanding the Media” and how it is dealt with at different media outlets through their own experiences. Mr. Menassa talked about the structure of the media outlets and the changes that have happened over the years. While Mr. Hajjar emphasis was on the quality of information to be shared as not any information is Media Information and not any information is important enough to be published.

The Round-table also addressed the fact that Youth are not interested in Radio, nor Newspaper and even less in TV (as per UNESCO latest study). Social Media is the Youth Hub nowadays; that is why it was crucial to develop websites and phone applications in order to advance at the same pace with Youth on the level of Technology.

32. What is the text about?
A. Radio voice of Lebanon
B. Media Training Program
C. The quality of information
D. Understanding the technology

33. What will the NGOs probably do after the discussion?
A. Develop websites and phone applications
B. Ask people to be interested to newspaper
C. Develop the programs of the panel
D. Publish some information

34. The underlined word in line 1 paragraph 1 can be replced by … .
A. decrease
B. improve
C. manage
D. reach

Questions 35 – 37 are based on the following text.

What do you have for everyday meal? Yes, we have rice for our meal. Do you know how do the farmers plant the rice? You can learn the following steps to plant rice.

The first step is selecting the seeds. Choose the seeds there are completely dry. These seeds must have been storage at least 40 to 50 days in the storage.

The second step is seedling the seeds. Prepare the seedbed by hoeing and loosening the soil in the watering sufficiently in the surface of seedling. Finally spread the seeds.

The following step is cultivating the soil. While you are doing rice seedling, you can hoe the whole soil for planting. Plow the soil and spread the fertilizer. Mix the fertilizer with the soil thoroughly to make the soil fertile. Give the water for about 3 cm above the surface of the soil to make the fertilizer settled in the soil.

The last step is moving the seeds from the seedling to the planting area, pull out the seed carefully from the seedling and the root of the seed stick some soil.

35. What is the purpose of the text ?
A. To ask to do farmers’ job
B. To instruct to grow seedling
C. To tell to make our everyday meal
D. To tell the procedure of planting rice

36. What should we do after selecting the seeds?
A. Store them in the storage
B. Dry them directly
C. Seedling them
D. Spread them

37. “… plow the soil and spread the fertilizer”. The underlined word is closest in meaning to … .
A. loosen
B. plough
C. dry
D. do

Questions 38 – 40 are based on the following text.
Bali is an Indonesian island known for its forested volcanic mountains, iconic rice paddies, beaches and coral reefs. The island is home to religious sites such as cliffside Uluwatu Temple. To the south, the beachside city of Kuta has lively bars, while Seminyak, Sanur and Nusa Dua are popular resort towns. The island is also known for its yoga and meditation retreats.

The southern tip is also world-renowned for its prime surfing spots such as Padang Padang and Uluwatu. Further island is Ubud, a hill town known for its spa treatments, yoga and ecotourism, which may include a trip to a monkey preserve. Ringing the island are coral reefs teeming with sea life, making it a hot spot for scuba diving. You can also get a taste of Balinese culture at a gamelan percussion performance or one of thousands of Hindu temples,

38. What is the writer’s intention to write the text?
A. To invite people only for a meditation
B. To ask people to come to the place
C. To learn how to do surfing in Bali
D. To describe cities in Indonesia

39. In paragraph 2, the writer tries to explain that … .
A. Gamelan will be banned by the local government
B. We can do surfing, diving in Uluwatu and Ubud
C. There are so many volcanic mountains in Bali
D. Monkeys can be endangered in Bali

40. The underlined word in the second paragraph is closest in meaning to … .
A. complex
B. original
C. general
D. visible

Questions 41 – 43 are based on the following text.
Keumalahayati, or Malahayati(16th century), was an admiral in the navy of theAceh Sultanate, which ruled the area of modernAceh Province,Sumatra,Indonesia. She was the first woman admiral in the modern world.

Baca Juga:   Lengkap, Contoh Soal Latihan Ujian Nasional SMP/MTs 2019 dan Jawaban

Malahayati’s reputation as the guardian of the Aceh Kingdom ledEnglandto choose a peaceful, diplomatic method by which to enter the Malacca Strait. A letter fromQueen Elizabeth Iwas brought byJames Lancasterto the Sultan, and it was Malahayati who led the negotiation with Lancaster. The agreement opened the English route to Java, and they were soon afterwards able to build merchant offices inBanten. Elizabeth I rewarded Lancaster with aknighthoodfor his successful diplomacy in Aceh and Banten.

Malahayati was killed in combat while attacking the Portuguese fleet at Teuluk Krueng Raya. She was buried at lereng Bukit Kota Dalam, a small fishing village 34km from Banda Aceh.

Today, Malahayati has become the namesake for naval ships, universities, hospitals and roads in several Sumatran cities.

41. The text is written to … .
A. know the name of streets, ships and universities in Aceh
B. give reward to Queen Elizabeth 1 for the negosiation
C. remind us of a heroic woman from Aceh Sultanate
D. explain admiral in Aceh Sultanate

42. What did she do in the agreement?
A. She led the negosiation with Lancaster
B. She built merchant offices in Banten
C. She attacked the Portuguse fleet
D. She entered Malacca strait

43. The underlined word in the text (paragraph 3) is closest in meaning to … .

A. in a battle
B. in a trap
C. in a gun
D. in a trip

Questions 44 – 46 are based on the following text.

This is to inform that the Ministry of Railways is hereby in need for vendors who can assure an efficient and effective delivery of railway coaches as per the directions of the authority from time
to time.

Vendors are expected to go through the attached rules and policies before applying for the same. The shortlisted vendors would be invited to attend the bidding to be held at the address mentioned below on the 31st March,’14, 12.30 p.m.

Venue: 5th Floor, Transportation Building, Jl. Abdul Muis No.1 Center of Jakarta.

For further details, please contact our helpdesk at [email protected]

We look forward to a successful deal with you.

44. What is the topic of the text?
A. The railways vendors
B. The Ministry Railways
C. The invitation for a bid
D. Deal between the vendors

45. What will the readers do after reading the text?
A. Attach the rules
B. Visit the websites
C. Apply for the tender
D. Contact the bid owner

46. The underlined word in the text can be replaced by … .
A. revised
B. applied
C. registered
D. accompanied

Part VIII. Directions: From questions 47 – 50, four words/phrases, marked (A), (B), (C), or (D), are given beneath a close-test text. Choose the one word/phrase that best completes the text. Then, on your answer sheet, find the number of the question and mark your answer.

Questions 47 – 50 are based on the following text.

Dear valued customers,

We are excited to announce that we are officially changing our company name to IDP Corporation from I&A System effective from November 1, 2014.

The new name … (47) our dedication to ID card industry, and significant expansion of the business activities since … (48) first began operating under the name of I&A System in the year of 2005. Please take a note that “Smart” brand of existing products remian unchanged representing continuity in these new and exciting times.

The company will continue to operate in its … (49) structure and there has been no change in ownership, staff and its location. At the same time we will have the new web domain, www.idp-corp.com, and all our e-mail addresses, [email protected], to reflect and strengthen the corporate identity. The old e-mail addresses and website … (50) our company will continue to be operational for the next two years. For accounting purpose, bank information remains unchanged except the name of account holder to the new business name.

We look forward to your continues success sharing with you in our excitement about the progress and changes we are making under the new business name. As always, we will continue to serve our customers with the same devotion and quality which you have come to expect from us.
Sincerely yours,
Brian Roh

47. A. reflects
B. originates
C. examines
D. establishes

48. A. they
B. you
C. we
D. he

49. A. powerful
B. previous
C. current
D. secure

50. A. of
B. at
C. in
D. to

Kunci Jawabannya

1.B 11.B 21.B
2.D 12.D 22.A
3.A 13.A 23.C
4.A 14.C 24.B
5.C 15.B 25.B
6.A 16.C …… sd
7.A 17.D
8.B 18.D
9.D 19.C
10.C 20.B

Jawaban 26 dan seterusnya ada di link download

Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

 Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Lengkap - 50+ Contoh Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK Paket A Terbaru
Soal Latihan UN dan UNBK Bahasa Inggris SMK   File ini dalam Bentuk .doc File Size 111Kb

Diupload oleh www.bospedia.com

      Pencarian yang paling banyak dicari
      • soal un smk 2019 bahasa Inggris
      • soal unbk bahasa Inggris smk 2020
      • soal un bahasa Inggris smk 2019 dan pembahasannya
      • soal un smk 2018 pdf
      • kumpulan soal un smk dan pembahasannya
      • download soal un bahasa Inggris smk
      • soal unbk smk 2018 bahasa Inggris 
      • soal un smk 2019 pdf
      •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022

      About adminkoepas

      Check Also

      Pengertian Bioteknologi, Manfaat, Jenis – Jenis Bioteknologi dan Contoh bioteknologi

      Berbicara mengenai bioteknologi, maka tidak akan terlepas dari teknologi yang digunakan dalam aktivitas agroindustri. Ya, …