Home / bahasa inggris / Lengkap – 40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru

Lengkap – 40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru

40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru – Halo all, How are you? semoga selalu sehat ya, pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mungkin akan dibutuhkan adik adik ya, soal ini kakak susun sebanyak 40 soal yang berupa soal pilihan ganda dan essay untuk adik adik di kelas 8 SMP/MTs Bisa menjadikan soal ini sebagai bahan latihan Ulangan Akhir semester atau sering disebut dengan UAS.

     pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mungkin akan dibutuh Lengkap - 40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru
    40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru

    Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs

    40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru – Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs  ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs Semester 1.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

    Berikut bospedia memberikan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs

    PETUNJUK UMUM
    1. Tulis namamu di sudut kanan atas
    2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
    3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
    4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

    A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

    Read the text to answer question number 1 to 4
    Adam’s Diary
    May 2010

    23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he

    couldn’t come, because he was ill too.

    24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some medicine.
    Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!
    25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t make it,
    because the dog ate the glue.

    1. What happened at 23rd May to Adam?
    a. He couldn’t come
    b. He wrote a prescription
    c. He felt ill
    d. He was slipping

    2. Who called the doctor?
    a. Father
    b. Adam
    c. Mother
    d. Doctor

    3. What did the doctor write at 24th?
    a. Instructions
    b. Model aeroplane
    c. Address of drugstore
    d. Prescription

    4. Adam could not make the aeroplane, why? Because…
    a. He felt ill
    b. The dog ate the glue
    c. The doctor was ill too
    d. Mum bought medicine

    Read the text to answer question number 5 to 9
    Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly waiter
    taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did not
    understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly, but I
    did not send any cards to my friends.
    On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I spent the
    whole day in my room, but I did not write a single card!

    5. What is the text about?
    a. Visiting museum
    b. Postcard
    c. Words of French
    d. Holiday

    Baca Juga:   Lengkap - 45+ Contoh Soal UAS IPA Kelas 9 SMP/MTs Semester Genap Terbaru

    6. What is the generic structure (tenses) of the text above?
    a. Simple present tense
    b. Simple past tense
    c. Present continues tense
    d. Simple future tense

    7. Whom did the writer meet in Paris?
    a. Friendly waiter
    b. His friends
    c. Postman
    d. Mother

    8. What was the first place the writer visited?
    a. Museum
    b. Public garden
    c. His room
    d. Post office

    9. ‘I read a few lines, …’
    What does the underlined phrase mean?
    a. Words in a postcard
    b. Text on the book
    c. Museum guiding
    d. Garden’s rules

    Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of question
    number 10 to 15
    Last week I …….(1) my grandmother’s house. I …….(2) public transportation to reach the
    house. On the trip, I …….(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet me,
    when I ……(4) her house. She looked so glad. She …..(5) me her delicious food, then
    we………..(6) together.

    10. The suitable word for number 1 is…
    a. go to
    b. goes to
    c. went to
    d. gone to

    11. The suitable word for number 2 is…
    a. Took
    b. Take
    c. Taken
    d. Takked

    12. The suitable word for number 3 is…
    a. See
    b. Seen
    c. Saw
    d. Sawed

    13. The suitable word for number 4 is…
    a. Came
    b. Come
    c. Comed
    d. Coming

    14. The suitable word for number 5 is…
    a. Give
    b. Gift
    c. Given
    d. Gave

    15. The suitable word for number 6 is…
    a. Eat
    b. Eated
    c. Ate
    d. Eating

    Read the text to answer question number 16 to 21
    There were a girl named Bawang Putih, she lived with her step mother and her step sister
    named Bawang Merah. Bawang Putih’s life was sad. Her step mother and her step sister
    treated Bawang Putih badly and always asked her to do all the household chores.
    One morning, Bawang Putih was washing some clothes in a river. Accidentally, her mother’s
    clothes fell down to the river. Finally she met an old woman. The old woman returned the
    clothes. She also gave Bawang Putih a small pumpkin. At home, Suddenly Bawang putih and
    her step mother and step sister were surprised. Inside the pumpkin they found jewelries.
    “Bawang Merah, hurry up. Go to the river then found the old woman and took big pumpkin.
    They were screaming. There were a lot of snakes inside the pumpkin!
    Finally both of them realized their mistakes. They apologized and Bawang Putih forgave
    them.

    16. What is the story about?
    a. Malin Kundang
    b. Bawang Putih & Bawang Merah
    c. Sangkuriang
    d. Tangkuban Perahu

    17. What kind of text the story above?
    a. Recount
    b. Descriptive
    c. Procedure
    d. Narrative

    18. Who is Bawang Merah?
    a. Bawang Putih’s mother
    b. Bawang Putih’s step sister
    c. The old woman
    d. The pumpkin’s owner

    Baca Juga:   Lengkap - Buku Materi BSE BAHASA INDONESIA Kelas 12 SMA/MA KTSP 2006 Terbaru

    19. Who gave the clothes back to Bawang Putih
    a. The old woman
    b. Bawang merah
    c. Her Step mother
    d. River

    20. Why were Bawang Merah and mother screaming?
    a. They found jewelries
    b. Mother’s clothes fell down to the river
    c. Both of them realized their mistakes
    d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

    21. Why did Bawang Merah and mother say apologize to Bawang Putih?
    a. They found jewelries
    b. Mother’s clothes fell down to the river
    c. Both of them realized their mistakes
    d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

    Complete the conversation bellow using one of the best choices
    A : Hi, buddy.
    B : oh hi!
    A : Have you ever watched Laskar Pelangi?
    B : Yes, I have
    A : …………………………that movie?
    B : I think it was so amazing movie

    22.
    a. I don’t think so
    b. Can I have
    c. What do you think of
    d. Can you

    A : Jimmy, ……………….your cell phone’s number please?
    B : Of Course!

    23.
    a. I don’t think so
    b. Can I have
    c. What do you think of
    d. Can you
    A : I think she is very strong girl
    B : ……………………….., because somebody told me that she was crying

    24.
    a. I don’t think so
    b. Can I have
    c. What do you think of
    d. Can you
    A : Oh No! I forget to bring my pen
    ………………land me your pen, please?
    B : Sure!

    25.
    a. I don’t think so
    b. Can I have
    c. What do you think of
    d. Can you

    A: excuse me, …………where the barber shop?
    B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

    26.
    a. Do you know
    b. This is Indah Speaking
    c. What’s wrong
    d. Do you agree

    A: Listen! After the class we will go for a play. …………..?
    B: That’s a good idea, I agree with you

    27.
    a. Do you know
    b. This is Indah Speaking
    c. What’s wrong
    d. Do you agree

    A: Hello!………………………. May I speak to Andree ?
    B: I’m sorry, he has just gone out.

    28.
    a. Do you know
    b. This is Indah Speaking
    c. What’s wrong
    d. Do you agree

    A: Hi, you are different today, tell me…………..?
    B: My hand, it is hurt.

    29.
    a. Do you know
    b. This is Indah Speaking
    c. What’s wrong
    d. Do you agree

    A: …..(30), Toni!
    B: Oh hi! Rina, how are you?
    A: Fine, how about you?
    B: I’m fine too
    A: Where do you live now Toni?
    B: I live here, at that house.
    . …………….(31)why are you here?
    A: I’m going to my friend’s house near from here.
    B: Really? So can you come to my house first?
    A: Oh, sorry Toni I can’t, she is waiting me. And I have to go now.
    B: It’s ok! Come to my house when you have a time.
    A: Yes I will. …….(32)Toni.
    B: Bye Rina!

    30.
    a. Hi
    b. Good bye
    c. By the way
    d. Please

    Baca Juga:   Lengkap - Buku Materi BSE Bahasa Inggris Kelas 7 SMP/MTs Kurikulum KTSP Terbaru

    31.
    a. Hi
    b. Good bye
    c. By the way
    d. Please

    32.
    a. Hi
    b. Good bye
    c. By the way
    d. Please

    33. ……………car does your father have?
    a. How many
    b. When
    c. Where are
    d. How much

    34. She …………………. some food when I saw her
    a. Is
    b. Are eating
    c. Were eating
    d. Was eating

    35. They ………………..to the school together yesterday.
    a. Are
    b. Went
    c. Go
    d. Were

    36. You …………..come at the party, because it will make you happy.
    a. Are
    b. Were
    c. Should
    d. Could

    Read the text to answer question number 37 to 40
    When I was in elementary school, I really loved football. Every Saturday afternoon I
    practiced in school field with my team and my coach. They were strong and smart players.
    The coach was couching very discipline. He would grounded anyone who came late and not
    obey the team rules.

    37. When did the writer really love football?
    a. When he was in elementary school
    b. Every Saturday afternoon
    c. When he came late and not obey the team rules
    d. When he was in junior high school

    38. Where the writer used to play football
    a. In stadium
    b. In the sport hall
    c. In his own field
    d. In a school field

    39. How was the couch couching him?
    a. Strong
    b. Smart
    c. Discipline
    d. Lazy

    40. The coach grounded players because they…..
    a. Smart
    b. Come late
    c. Smart
    d. Play footbal

    KUNCI JAWABAN
    1. C
    2. C
    3. D
    4. B
    5. D
    6. B
    7. A
    8. A
    9. B
    10. C
    11. A
    12. C
    13. A
    14. D
    15. C
    16 – 40 sudah ada dilink download, silahkan di download ya

    Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

     pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mungkin akan dibutuh Lengkap - 40+ Contoh Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs dan Kunci Jawaban Terbaru
    Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs    File ini dalam Bentuk .doc File Size 29Kb

    Diupload oleh www.bospedia.com

    Baca juga yang sejenis

      Pencarian yang paling banyak dicari
      • soal bahasa inggris kelas 8 semester 1 pdf
      • soal pilihan ganda bahasa inggris kelas 8 semester 1
      • soal uts bahasa inggris kelas 8 semester 1 kurikulum 2013
      • soal essay bahasa inggris kelas 8 semester 1
      • contoh soal essay bahasa inggris kelas 8 kurikulum 2013
      • soal essay uts bahasa inggris kelas 8 semester 1
      • bank soal bahasa inggris smp kelas 8 semester 1
      • soal uts bahasa inggris kelas 8 semester 1 pdf
      •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022

      About adminkoepas

      Check Also

      Pengertian Bioteknologi, Manfaat, Jenis – Jenis Bioteknologi dan Contoh bioteknologi

      Berbicara mengenai bioteknologi, maka tidak akan terlepas dari teknologi yang digunakan dalam aktivitas agroindustri. Ya, …