Home / bahasa inggris / Lengkap – 35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

Lengkap – 35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru – Halo bro n sist, kali ini kakak sudah menyiapkan soal UTS untuk mata pelajaran Bahasa Inggris, Soal ini sudah kakak susun sebanyak 35 soal yang mana soal ini sudah terdapat soal pilihan gandan dan essya. Tidak perlu kawatir bahwa kakak telah menyiapkan kunci jawabannya. Oiya Sejarah Bahasa Singkat Bahasa Inggris, Bahasa Inggris merupakan bahasa ibu di Negara Amerika Serikat, Inggris, Britania raya, Irlandia, Australia, Africa Selatan, New Zealand dan Negara persemakmuran Inggris seperti Singapura dan Malaysia.Bahasa Inggris adalah bahasa Jermanik yang dituturkan pertama kali di Negara Inggris pada abad pertengahan awal.Dan saat ini sudah menjadi bahasa resmi dan paling umum digunakan di hampir 60 negara di seluruh dunia.

 kali ini kakak sudah menyiapkan soal UTS untuk mata pelajaran Bahasa Inggris Lengkap - 35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru
35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru


    Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA

    35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru – Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA Semester 1.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

    Berikut bospedia memberikan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA

    PETUNJUK UMUM
    1. Tulis namamu di sudut kanan atas
    2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
    3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
    4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

    A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

    Read the following dialogue to answer the questions number 1 to 4.

    Situation: Mia will invite her close friend, Julia to her Wedding Day.
    Mia: “Hi, Julia. How is it going?”
    Julia: “I’m good. And how about you?
    Mia: “I’m fantastic Julia. Do you know? This Saturday will be my Wedding Day.”
    Julia: “Are you serious? What a good news, Mia. Congratulation.”
    Mia: “Thanks Julia. I would like to invite you to my moment. Will you come?”
    Julia: “Of course my dear. I’ll be there. So tell me, where and when?”
    Mia: “It will be on Ocean Park Avenue, at 9 a.m. Saturday morning.”
    Julia: “Okay. I won’t come late.”
    Mia: “Thanks Julia. You are the best.”
    Julia: “What is the costume?”
    Mia: “That’s up to you. Make yourself pretty!”
    Julia: “Alright. Do you mind if I’ll bring something special for you?”
    Mia: “Oh…. It will be great.”
    Julia: “Oke. See you soon.”
    Mia: “Oke. Don’t be late!”
    Julia: “Yups. I won’t be late.”

    1. When will Mia get married?
    a. Friday
    b. Saturday
    c. Sunday
    d. Monday
    e. Thursday
    Jawaban: b

    2. Julia must come at…. if she doesn’t want to be late….
    a. 9 a.m
    b. 10 a.m
    c. 9 p.m
    d. 10 p.m
    e. 11 a.m
    Jawaban: a

    3. ‘Will you come?’
    The above expression is included into the expression of….
    a. invitation
    b. introduction
    c. asking opinion
    d. giving opinion
    e. offering
    Jawaban: a

    4. What is the dress code of Mia’s wedding?
    a. Formal.
    b. Casual.
    c. Business.
    d. Princess.
    e. Fairy tale.
    Jawaban: b

    5. Rosa: “You look unhealthy, boy.”
    Sandy: “Yes, I get a headache and a stomachache.”
    Rosa: “You should go to a doctor. Come on, I will accompany you.”
    Sandy: “Ok.”
    The underlined words show….
    a. agreement
    b. disagreement
    c. suggestions
    d. offer
    e. opinion
    Jawaban: a

    Read the following dialogue to answer the question number for 6 to 10.
    Lockwood middle School
    307 Main Street
    Lockwood, NJ 51686

    Baca Juga:   Lengkap - 35+ Contoh Soal Latihan UN Matematika SD + Kunci Jawaban (Paket B)

    December 10, 2008

    Mrs. Jody Coling
    President
    Lockwood Health Association
    23 Main Street
    Lockwood, NJ

    Dear Mrs. Coling,
     My name is Susan Harris and I am writing on behalf of student at Lockwood Middle School.
     A significant amount of the student at the school have been working on a project which relates to the unemployment problem within the youth demographic of Lockwood. You are invited to attend a presentation that will be held within the media room of the school where a variety of proposals that will demonstrate the ability of the community to develop employment opportunities for the youth within the community.
     At the presentation, there will be several student receiving awards which will recognized them within the community from the mayor. Refreshments will also be available at the presentation.
     As one of the prominent figures in the community, we would be honored by your attendance. Our special presentation will be held at our school auditorium on 16th of January. Please reply by Monday 9th of January to confirm your attendance to the function.
     We look forward to seeing you there.

    Sincerely,
    Ms. Susan Harris

    6. Who is the writer of the letter?
    a. Lockwood.
    b. Mayor of Lockwood.
    c. Student of Lockwood Middle School.
    d. Susan Haris.
    e. Colling.
    Jawaban: d

    7. What the subject is made a project by the Lockwood students?
    a. Unemployment.
    b. Poor demographic.
    c. Mental illness.
    d. Football match.
    e. Criminal rate.
    Jawaban: a

    8. When will the presentation be held?
    a. 15th of January.
    b. 16th of January.
    c. 17th of January.
    d. 18th of January.
    e. 19th of January.
    Jawaban: b

    9. What kind of letter is it?
    a. Invitation letter.
    b. Suggestion letter.
    c. Advice letter.
    d. Shipment letter.
    e. Announcement.
    Jawaban: a

    10. What a day must Mrs. Colling reply the letter?
    a. Sunday.
    b. Monday.
    c. Tuesday.
    d. Wednesday.
    e. Thursday.
    Jawaban: b

    The following dialogue is for number 11 to 13.

    Pete: “Would you like dinner with me tonight?”
    Kate: “Thank you. I’d love to.”

    11. From the dialogue above we conclude that….
    a. Kate declines the invitation.
    b. Pete wants to have dinner.
    c. Kate loves Pete.
    d. Pete invites Kate to have dinner together.
    e. Pete make a date with Kate.
    Jawaban: d

    12. What the Underline sentence express?
    a. Accepting invitation.
    b. Refusing help.
    c. Greeting.
    d. Canceling invitation.
    e. Agreeing an appointment.
    Jawaban: a

    13. Is Pete inviting Kate?
    a. No, she doesn’t.
    b. Yes, he is.
    c. Yes she isn’t.
    d. No, they aren’t.
    e. Yes, it isn’t.
    Jawaban: b

    14. Yu’ul: “Would you like a cup of tea?”
    Ipeh: “Yes, I want it.
    The dialogue uses expression of….
    a. offering help
    b. accepting and refusing an appointment
    c. offering and accepting
    d. make an appointment
    e. refusing something
    Jawaban: c

    15. Coki: “Would you come with me to Lia’s party?”
    Citra: “That would be nice. What’s time?”
    From the underline sentence, we know that….
    a. Citra doubt to go with Coki.
    b. Coki ask for help to Citra.
    c. Coki orders Citra to go with him.
    d. Citra asks Coki to go together.
    e. Citra accepts Coki’s Invitation.
    Jawaban: e

    The following text is for number 16 to 20.

    PT. CSL Indosejahtera
    18 Jl T NyakArief Banda Aceh 23121

    8 of June, 2014
    Mr. Rakib
    General Manager
    PT. Rahmat Service
    Jl. Mayjen Suprapto 3
    Banda Aceh 23221

    Dear Mr. Rakib,
     It is a great honor for us to extend this invitation to you. We would like to invite you and Ms. Rakib to celebrate our company’ Anniversary.
     We are going to have party to mark the tent Anniversary of PT CSL Indosejahtera. The Party to commemorate this special event will be held on 30 of June, 2014, Monday evening from 7:00 p.m. till 11:00 p.m. at Hermes Room Hermes Hotel.
     We hope that you and Mr. Rakib would be available to come. We eagerly look forward to seeing you both in our company’s anniversary party.

    Baca Juga:   Lengkap - 55+ Contoh Soal UAS PKN Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

    Yours sincerely,
    Alex Manuhutu

    General Manager
    SVP (0651)12345567
    Dress:
    1. Suit
    2. National/Night Dress.

    16. Where is the location of PT CSL Indosejahtera?
    a. Medan.
    b. Lampung.
    c. Banda Aceh.
    d. Tanjungpinang.
    e. Bandarlampung.
    Jawaban: c

    17. When will the party be held?
    a. 29th of June.
    b. 30th of June.
    c. 1st of July.
    d. 2nd of July.
    e. 3rd of July.
    Jawaban: b

    18. How old is PT CSL Indosejahtera when the party is held?
    a. 9 years old
    b. 10 years old
    c. 11 years old
    d. 12 years old
    e. 13 years old
    Jawaban: b

    19. What is the position of Alex Manuhutu?
    a. General Manager.
    b. Sales Manager.
    c. Production Manager.
    d. Consume Manager.
    e. Accounting Manager.
    Jawaban: a

    20. What kind of letter is it?
    a. Announcement.
    b. Invitation letter.
    c. Complaint letter.
    d. Offering letter.
    e. Obligation letter.
    Jawaban: b

    The following text is for number 21 to 23.
    PJ Party

    22 Yew Street, Cambridge, Ontario
    Tel: 416-223-8900
    4th of November, 2015
    Dear Valued Customer:
     Our records …. (21) That you have been a customer of PJ Party Inc. since our grand opening last year. We would like to thank you for your business …. (22) Inviting you to our preferred customer Spring Extravaganza next Saturday.
     Saturday’s sales event is by invitation only. All of our stock, including pajamas and bedding will be marked down from 50-80% off.* Doors open at 09:00 a.m. sharp. Complimentary coffee and donuts will be served. Public admission …. (23) Commence at noon.
    In addition, please accept the enclosed $10 gift certificate to use with your purchase of $75 or more.
    We look forward to seeing you at PJ’s on Saturday. Please bring this invitation with you and present it at the door.

    Sincerely,
    Linda Lane
    Store Manager

    21. a. show
    b. shows
    c. showed
    d. showing
    e. showen
    Jawaban: a

    22. a. on
    b. in
    c. at
    d. by
    e. buy
    Jawaban: e

    23. a. will
    b. is
    c. am
    d. are
    e. has
    Jawaban: a

    The following text is for number 24 to 25.

    Dear all of students,
     Each of us has different talents, different dreams, and different destination. We all have the power to make a new tomorrow with a great happiness. We, the Senior Class of Campbellsburg High School, invite you to join us School Anniversary on Friday 1st of June 2011 at 06.30 p.m. at Hamilton Auditorium Campbellsburg Arizona.

    24. Where will the anniversary be held?
    a. At high school.
    b. In the class room.
    c. At the school yard.
    d. At Hamilton Auditorium.
    e. At Madison Square.
    Jawaban: d

    25. “…. Invite you to join us….”
    What does the underlined word mean?
    a. Ask.
    b. Force.
    c. Tell.
    d. Persuade.
    e. Command.
    Jawaban: a

    B. Read the following text and answer the questions!

    The Importance of Learning English

     Language is tool of communication. Mostly groups of society have their own languages. Some of them appear to be the top global languages. Most people in the world hear about English, Arabic, and Mandarin. However, English is the most global spoken language. Then if a man wants to catch a global goal, he has to master English.
     Everyone recognizes that English is an international language. English is used in writing and speaking by many people all over the world. It can be either as a first or second language. We even hear British, American, Australian, and even Singaporean English. Those various names of English are used as the first language in those countries. Furthermore, some countries have their own languages, as mother language but also use English mostly in daily communication.

    Baca Juga:   Lengkap - 50+ Contoh Soal USBN Penjaskes Kelas 12 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

    Besides the usage in daily interaction, English is also used as a key to open doors leading to scientific and technical knowledge. No wonder we find manual guides and instruction of many devices written in English. Even if we have a pack of instant noodle, we will see the cooking instruction also written in English. This transfer of science and technical will include many countries in economic, social and politics development.

    Questions:

    26. The function of language is….
    Answer: as tool of communication.

    27. The most spoken language in the world is….
    Answer: English.

    28. The English accent mentioned in the text above….
    Answer: British, American, Australian, and even Singaporean English.

    29. English has another function besides communication, which is….
    Answer: open the doors toward scientific and technical knowledge.

    30. The main Opinion of the text above is….
    Answer: English language is important to be learned.

    Read the following dialogue and then answer the questions!

    Joni : ”It’s a boring day.”
    Jono: “Why?”
    Joni : ”I have a lot of homework.”
    Jono: “Me too. Could you come to my home tonight?”
    Joni : ”I’m sorry, I don’t think I can.”
    Jono: “Why? You said that you had a lot of homework. Let’s learn together.”
    Joni : ”I’m not feeling well. Maybe I will not go to school tomorrow.”
    Jono: “Poor you. You’d better get some rest.”
    Joni : ”Thanks for you advices.”
    Jono: “You’re Welcome.”

    Questions:

    31. What did Joni feel?
    Answer: bored.

    32. Did Joni have a homework?
    Answer: Yes, he had.

    33. Was Jono sick?
    Answer: Yes, he was.

    34. What was Joni’s suggestions to Jono?
    Answer: To get some rest.

    35. Mention one expression of giving invitation based on the dialogue above!
    Answer: Could you come to my home tonight?

    Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

     kali ini kakak sudah menyiapkan soal UTS untuk mata pelajaran Bahasa Inggris Lengkap - 35+ Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru
    Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA  File ini dalam Bentuk .doc File Size 47Kb

    Diupload oleh www.bospedia.com

        Pencarian yang paling banyak dicari
        • contoh soal UTS bahasa inggris sma kelas xi semester 2
        • soal UTS bahasa inggris kelas xi semester 1 kurikulum 2013
        • soal UTS bahasa inggris kelas xi semester 1 beserta jawaban
        • contoh soal UTS bahasa inggris kelas 12 dan jawabannya
        • contoh soal UTS bahasa inggris kelas 10 semester 1
        • soal uts bahasa inggris kelas xi essay
        • soal UTS bahasa inggris kelas xii semester 1
        • soal UTS bahasa inggris kelas 2
        • 2018,2019,2020,2021,2022

        About adminkoepas

        Check Also

        Pengertian PHP, Fungsi, Jenis – jenis PHP dan Tipe data PHP

        Berbicara mengenai PHP, ada dua hal yang muncul seketika di benak penulis yaitu mengenai harapan …