Home / bahasa jawa / Lengkap – 25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

Lengkap – 25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru – Hai adik adik yang baik hati, pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mana soal ini mungkin saja dibutuhkan adik adik untuk mempertajam daya ingat untuk mengerjakan latihan latihan dari guru dan bisa juga dijadikan sebagai refrensi adik adik, soal ini kakak susun sebanyak 25 soal untuk mata pelajaran bahasa jawa kelas 5 SD/MI dimana soal ini sudah kakak sertakan kunci jawabanya, semoga membantu yaa.

     pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mana soal ini mungki Lengkap - 25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

    Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI

    25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru  – Bagi sahabat bospedia dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI  ini, adik adik bisa menguduh materi ini di bospedia dalam bentuk file doc. Berikut ini adalah rincian Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI  Semester 2.. SELAMAT MENGUNDUH YAA…

    Berikut bospedia memberikan Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI

    PETUNJUK UMUM
    1. Tulis namamu di sudut kanan atas
    2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
    3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
    4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

    A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !

     Kanggo mangsuli pitakon no. 1 – 3, wacanen wacan ing ngisor iki!

    Jaka Danu
    Jaman mbiyen ing kampung Si Geseng wewengkon Pekalongan ana wong sekti. Asmane Ki Sadipa. Wong iki duwe kaluwihan gawe prau. Ki Sadipa duwe anak lanang jenenge Jaka Danu.
    Pinuju Ki Sadipa golek kayu ing alas kanggo gawe prau. Olehe golek kayu direwangi murid-muride. Naliki wis oleh kayu sing dikarepake banjur ditegor. Emane murid-muride ora kuwat nggawa saking gedhene. Ki Sadipa nyoba njaluk tulung marang wong sacedhake alas kono. Nengahi Ki Sadipa lunga, Jaka Danu jebul sumusul tekan kana. Dheweke nyoba ngangkat kayu gedhe sing isih gumlethak iku. Anehe kanthi ora kangelan tur sajak entheng, Jaka Danu ngangkat lan mikul kayu iku. Meruhi bab iku murid-muride Ki Sadipa padha gumun.

    Baca Juga:   Tips Jitu Mendapatkan Beasiswa Anti Gagal di berbagai Universitas

    1. Irah-irahan wacan ing ndhuwur yaiku ……
    a. Si Gesang     
    b. Ki Sadipa
    c. Jaka Danu   
    d. Gumun

    2. Tujuane Ki Sadipa golek kayu ing alas yaiku …..
    a. ing alas akeh kayu gedhe   
    b. kanggo gawe prau
    c. kanggo gawe umah   
    d. kanggo pegawean murid-muride

    3. Jaka Danu duwe kaluwihan saka wong liyane yaiku dhweke bisa  ………
    a. ngangkat lan mikul kayu gedhe   
    b. negor kayu kang gedhe
    c. golek kayu gedhe   
    d. gawe gumun marang wong liya

    4. Endahe taman bisa dibeberake nganggo paragraf…………
    a. dheskripsi     
    b. persuwasi
    c. narasi   
    d. eksposisi

    5. Lampu neyon madhangi. Tumpukan buku temata. Ana bocah lungguh ngadhepi bukune ing kono. Lagi nulis. Sisih tengene ana laci. Piranti garisan, spidhol, lan liyane didodok kono. Ana tempelan jadwal pelajaran.
    Paragraf iku nggambarake …………
    a. meja tamu     
    b. meja guru 
    c. meja kepala sekolah 
    d. meja sinau                                 

    6. Tulisan lapuran kelebu karya ………
    a. karangan     
    b. ilmiyah 
    c. dongeng   
    d. sastra

    7.

    Tulisan ing nduwur diwaca ………..
    a. banyu     
    b. bayu 
    c. banu     
    d. sayu

    8. Pak Lurah lagi ………. menyang kelurahan. Anake uga lagi mangkat sekolah.
    Tembung kang pas yaiku ………..
    a. mangkat     
    b. kesah
    c.  tindak     
    d.  budhal

    9. Ayu lagi (sapu) latar.
    Tembung kang trep kanggo ngganepi ukara ing jero tandha kurung yaiku ……….
    a. disapu     
    b. kosapu
    c. nyapu     
    d. daksapu

    Baca Juga:   Lengkap - 20+ Contoh Soal UTS IPS Kelas 3 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru

    10.Kembang mawar iki sesuk mesthi bakal alum.
    Tembung alum kosok baline …………
    a. seger       
    b. bosok   
    c. alus 
    d. wangi

    II. Isenana ceceg-ceceg ing ngisor iki nganggo tembung kang mathuk!
    11. Ing teras – maos – Bapak– koran.
    Urutan sing bener yaiku …….
    12. Aku mangan roti, si Mbah Kakung ugi  ………………… roti.
    13. Tembang macapat iku cacahe ana …………
    14. Mijil kelebu tembang ………
    15. Tembang macapat ora luput saka tatanan padatan, kayata guru gatra, guru wilangan, lan guru ……

    16.

                                             
    diwaca …………………….

    17. Dadi bocah kuwi kudu sregep.
    Tembung sregep tegese ……………
    18. Digawe saka kayu, duwe sikil papat, ana lacine.
    Iku dheskripsine benda kang diarani  ………………
    19. Papan kanggo mandheg sepur diarani ……………..
    20. awahe (tandur) pari kabeh.
    Tembung ing njero kurung, becike dadi ……………

    III. Wangsulana pitakon-pitakon ing ngisor iki kanthi bener!

    21. Cerita rakyat iku cerita sing wis ana wiwit jaman mbiyen lan dadi dhuwene rakyat. Sebutna 3 cerita rakyat sing kowe ngerti!
    Wangsulan:………………………………………………………………………………………………

    22.

         Dheskripsikake gambar ing sisi kiwa iki nganggo basamu dhewek!
         Wangsulan: ………………………………………………

    23. Sebutna 3 kang tembang macapat!
        Wangsulan: ………………………………………………

    24. Tulisen nganggo aksara Jawa!
    a.  tuku roti         : …………………………………………………..
    b.  maca buku : …………………………………………………..

    25. Ukara ing ngisor iki kramainggilake!
        Bapak arep lunga menyang Jogja : ……………………………………………………….

    Kl 5
    KUNCI JAWABAN BAHASA JAWA KELAS V
    ULANGAN TENGAH SEMESTER 2

    I.
    1. C 6. B
    2. B 7. A
    3. A 8. C
    4. A 9. C
    5. D 10. A

    Baca Juga:   Lengkap - 55+ Contoh Soal UAS PAI Kelas 11 SMA/MA dan Kunci Jawabnya Terbaru

    II.
    11. Bapak maos koran ing teras.
    12. dhahar
    13. 11
    14. macapat
    15. lagu
    16. godhong garing
    17. rajin
    18. meja
    19. stasiun
    20. ditanduri

    III.
    21. Jaka Tarub, Jaka Tingkir, Jaka Danu (Kebijaksanaan guru)
    22. digawe saka kayu, duwe sikil papat, bisa nggo lungguh, ana senderane (Kebijaksanaan guru)
    23. Pocung, Gambung, Mijil, Sinom, dll (Kebijaksanaan guru)
    24.

    25. Bapak badhe tindak dateng Jogja.

    Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

     pada kesempatan yang baik ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mana soal ini mungki Lengkap - 25+ Contoh Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI dan Kunci Jawabnya Terbaru
    Soal UTS Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI    File ini dalam Bentuk .doc File Size 42Kb

    Diupload oleh www.bospedia.com

    Baca juga yang sejenis

      Pencarian yang paling banyak dicari
      • soal uts bahasa jawa kelas 5 2017
      • soal uts bahasa jawa kelas 5 semester 2 dan kunci jawaban
      • soal ulangan harian bahasa jawa kelas 5 semester 1
      • soal uts bahasa jawa kelas 5 semester 1 dan kunci jawaban
      • soal uts bahasa jawa kelas 5 semester 2 tahun 2018
      • soal uas bahasa jawa kelas 5 semester 1 kurikulum 2013
      • soal uts kelas 5 semester 1 bahasa jawa 2017
      • soal uts bahasa jawa kelas 5 semester 2 kurikulum 2013
      •  pdf 2018,2019,2020,2021,2022

      About adminkoepas

      Check Also

      Pengertian Olahraga, Cabang olahraga, Tujuan dan Manfaat Olahraga

      Hampir semua orang di dunia pasti pernah mendengar dan pernah melakukan aktivitas olahraga. Akan tetapi, …